Child Help and Care Center

Vårt hem ligger i Tinchulee, Boudhanath i nordöstra delen av Kathmandu. Här bor 13 flickor mellan 9 - 17 år som tidigare levde på gatan. I maj 2019 flyttade vi hit. Huset är mindre än vårt förra hus i Gokarna men flickorna växer upp, vårt äldsta barn har redan flyttat till ett studenthem nära sin skola. Huset i Tinchulee har bra badrum och kök samt en liten trädgård så vi kan fortsätta att odla grönsaker för egen konsumtion.

Alla flickor går i privat skola där de får betydligt mer undervisningstid än i den statliga skolan. Där trivs de också jättebra och går med glädje till skolan varje dag. Det går också bra för flickorna i skolan, och efter en stor insats av vår personal så är de alla godkända i alla ämnen. Flera av flickorna har mycket höga betyg, och har till och med fått hoppa över klasser vilket är otroligt bra eftersom de flesta av dem inte gick i skolan innan de kom till oss.

Vi ska försörja alla våra barn tills de har en yrkesutbildning eller en högre utbildning. Vi kommer inte att släppa barnen förrän de klarar av att stå på egna ben, kan försörja sig själva och sina framtida barn. Våra flickor är duktiga och ambitiösa och har stora planer för framtiden. En vill bli läkare, en annan advokat och en tredje ingenjör. Drömmarna om framtida yrkesliv är många och vi är glada att flickorna har drömmar. Det ger oss en bekräftelse att vi ger barnen hopp. Nästa steg är att förverkliga flickornas fina drömmar och vi tror att det är möjligt. Drömmarna ska en dag bli flickornas verklighet.

Se Zogchen Khangnyitsangs film om Child Help and Care Center - Klicka här!

Se flickornas yrkesdrömmar

Flickhemmet 2


Våra fantastiska flickor som bor på vårt flickhem