Flickornas yrkesdrömmar


Alisha 16 år
Jag vill bli advokat, för jag vill hjälpa fattiga att få sina rättigheter. Särskilt flickor och kvinnor får idag sällan det de har rätt till, inte ens utbildning, och det vill jag ändra på.

Bina 12 år
Jag ska bli ingenjör och ordna så att alla ute i byarna på landet får elektricitet.

Binita 12 år
Jag vill bli affärskvinna för jag tänker tjäna mycket pengar. Det kostar pengar att hjälpa andra som är fattiga så det är viktigt att ha en bra lön.

Binu Maya 11 år
Läkare vill jag bli. I Nepal får fattiga inte hjälp när de är sjuka för att de inte kan betala. Jag ska hjälpa dem.


Susma 7 år
Hon tänker och funderar länge innan hon berättar vad hon vill bli: jag vill bli läkare.

Aliza 8 år
Jag vill bli flygvärdinna och då ska jag ta hand om barn som är rädda för att flyga för det är inte jag.

Dickey 10 år
Jag vill bli lärare och mitt favoritämne är samhällskunskap. Om man inte förstår hur det fungerar i samhället så vet man ingenting och det vill jag lära ut.

Manita 11 år
Jag vill bli läkare för att många lider av olika sjukdomar men har inte pengar att gå till läkare. Och jag vill arbeta i Nepal i framtiden och hjälpa till så att alla ska få sjukvård.


Tenzing 6 år
Det är ett viktigt arbete att vara sjuksköterska så det vill jag bli. Och så vill jag bli polis också, det behövs också i bergen. Kanske jag kan bli båda?

Anisha 12 år
Jag vill också bli läkare för att hjälpa andra människor.

Renuka 8 år
Jag vill bli sjuksköterska för att hjälpa andra fast danslärare vore också roligt. Vi har en bra danslärare och jag älskar hennes lektioner.

Rita 11 år
Jag vill bli lärare i konst och bild. Det är viktigt att vi har vackra saker omkring oss och målningar är det vackraste som finns.


Sabina 10 år
Lärare är det viktigaste arbetet som finns. Naturvetenskap är mitt favoritämne så det vill jag lära ut till andra barn.

Pema Dolma 10 år
Jag vet inte riktigt vad jag vill bli. Jag tycker att nästan alla ämnen i skolan är intressanta fast jag vill nog bli läkare på en health post för att det är så viktigt arbete och det är många i byarna som aldrig får hjälp.