Title Image

Arbeta som volontär

Du som studerar till socionom har möjlighet att göra praktik hos oss. Du som vill göra din internationella praktik hos oss i Nepal inom ramen för din svenska socionomutbildning bör först diskutera detta med praktikansvarig på din institution som sedan i sin tur kontaktar oss för att diskutera villkoren för praktik. Vi har inte möjlighet att ta emot volontärer utan yrkeskunskaper.

 

Viss möjlighet för volontärarbete finns för t ex psykolog, förskolelärare, lärare, tandläkare och andra som kan bidra med sina kunskaper och erfarenheter i föreningens verksamheter. Vi har inte möjlighet att ta emot volontärer utan yrkeskunskaper.

 

Om du är intresserad av att vara volontär hos Föreningen för gatubarn i Nepal, hör av dig till holmberg@gatubarnnepal.net

 

Här kan du läsa kommentarer från två av våra tidigare volontärer på flickhemmet i Gokarna.

 

Anna Ahlström och Josefin Eurenius, vintern 2012-2013:

 

”Det viktigaste för oss var att hitta en seriös, gärna lite mindre organisation som inte är ute efter att tjäna pengar på sin verksamhet. Jag blev tipsad om Eva och Föreningen för gatubarn i Nepal. Så fort jag hade läst det första mejlet från Eva kändes det rätt. I hennes sätt att skriva förstod jag att det här är en organisation som brinner för sina barn och Nepal. Och jag fick helt rätt.

 

[…]Det jag framförallt tar med mig från resan är allt hopp som fanns hos flickorna och vilka möjligheter de får. De kommer ha chans att fortsätta studera, de riskerar inte att giftas bort och förhoppningsvis blir de självständiga kvinnor. De har möjligheterna tack vare alla som är med och bidrar till organisationen.

 

Kontrasterna i Nepal blev också väldigt tydliga. Vi var ute vissa kvällar och köpte mat till gatubarn. Och då blev det så påtagligt vilka skillnader det finns i detta land och också vilka möjligheter flickorna i Gokarna faktiskt fått. Hade de inte varit där, hade de kanske bott på gatan eller blivit sålda till en bordell i Indien. Ja, den tanken går inte att släppa. Det är frustrerande att inte kunna hjälpa varenda unge man ser i Nepal, men samtidigt blir jag glad över de barn vi faktiskt kan hjälpa.”

 

Volontarer