Title Image

Styrelse

Ny styrelse från årsmötet 2020

ylva

Ylva Lilja

Ordförande

 

“Ingen ska behöva utsättas för trafficking och framförallt inga barn – tyvärr ser verkligheten inte ut så. När jag träffade Eva, berättade hon om hur Gatubarn i Nepal arbetar och vad det innebär för de barn och byar som de stöttar – då kände jag att här vill jag vara med och bidra! Alla barn borde få tak över huvudet, mat och rent vatten – en trygg uppväxt. Alla barn borde få gå i skolan och få möjlighet att bli sitt bästa jag!”

tero

Tero Lehtonen

Vice ordförande & Ledamot

 

“Efter att ha varit engagerad i en liknande verksamhet norr om Himalaya och som avslutades 2015 så fick jag “som av en händelse” möjligheten att åka till Nepal och samtidigt se vad föreningen gör och betyder. Valet blev enkelt när jag tillfrågades för ca 3 år sedan. Att få vara en del av styrelsen och denna verksamhet bär jag med stolthet.”

Kjell Lundberg, Kassör

Kjell Lundberg

Kassör

 

“Jag kom med i föreningen för många år sedan efter att Elisabet och jag träffat Eva och gripits av hennes engagemang för att hjälpa utsatta barn i Nepal. Har också besökt Nepal och föreningens verksamhet på plats ett flertal gånger och att se glädjen och framåtandan hos ”våra” barn är oerhört stimulerande.”

106032295_301875760852644_4365234340003267447_n

Margareta Appell

Ledamot

 

“Har varit med sen starten. Är kvar för att det är ett arbete på lång sikt. När vi ”lämnar” våra barn ska de möjlighet till ett bra liv i sitt land.”

image003

Elisabet Lundberg

Ledamot

 

“Genom mitt intresse för buddism och meditation kom jag för många år sedan i kontakt med den tibetanske munken Geshe Pema Dorjee, och genom honom fick jag kontakt med Eva Holmberg Tedert. När jag fick höra hennes berättelse om gatubarn i Nepaloch den särskilt svåra situationen för flickorna, blev jag gripen och ville hjälpa till. Flickor ska inte utnyttjas, flickor ska inte säljas. Därför är jag med i Föreningen för Gatubarn i Nepal!”

ann-christine

Ann-Christin Sundell

Ledamot

 

“Kontakt med föreningen fick jag efter att min barndomsvän Eva som just startat upp verksamheten i Nepal och jag fick kontakt igen efter många år. Jag började som stödjande medlem och fadder till en av flickorna. Efter några år så blev jag även medlem i styrelsen. Jag har alltid haft en önskan att kunna göra något för de barn som är tvingade till ett liv på gatan. Jag har varit i Nepal vid flera tillfällen och sett med egna ögon hur det är att leva där och det känns så bra att kunna vara en del av förändringen för några barn.”

94378936_1393498700856693_4713180772851253248_n

Sanna Tällberg

Ledamot

 

“Jag har varit medlem sedan föreningen grundades. Jag började arrangera insamlingsevents och därefter blev jag invald i styrelsen! För mig var det viktigt att hitta en förening där insamlade medel går dit de ska, det var därför jag fastnade här!”

IMG_9051

Emilia Simons

Ledamot

 

” Efter att min vän Ida Wahlgren gjort sina resor till Nepal började jag att intressera mig för föreningen och dess mål. Inga barn ska behöva hamna på gatan i prostitution. Hennes historier var gripande och jag letade efter sätt att bidra med min kompetens inom marknadsföring. Jag blev senare invald i styrelsen.  Är fantastiskt stolt att vara en del av föreningen och den förändring den faktiskt gör.”

jmn

Åsa Wahlgren

Valberedning
valberedning@gatubarnnepal.net

Portrait_Placeholder

Ingela Allansson

Valberedning
valberedning@gatubarnnepal.net

Verksamheten i nepal

Eva Holmberg Tedert, Grundare och ledamot

Eva Holmberg Tedert

Grundare och uppföljning i Nepal
holmberg@gatubarnnepal.net

 

“Jag grundade Gatubarn i Nepal därför att redan tanken på att barn lever på gatan var olidlig. Att sedan se misären på gatorna och få vetskap om att flickor säljs till bordeller var så förfärande att förstod att jag måste göra allt jag kunde för att ge barnen en framtid.”

ida

Ida Wahlgren

Uppföljning i Nepal
ida.wahlgren@gatubarnnepal.net

 

“Jag arbetar med uppföljning av verksamheten i Nepal. Jag kom i kontakt med Eva för några år sedan och fastnade direkt. Efter några år med uppföljning nere i Nepal är detta arbete en självklar del av mitt liv. Ni hittar mig i Nepal två gånger per år och göra det jag älskar mest – jobba verksamhetsnära.”