Title Image

Styrelse

Ny styrelse från årsmötet 2023

ylva

Ylva Lilja

Ordförande

 

”Ingen ska behöva utsättas för trafficking och framförallt inga barn – tyvärr ser verkligheten inte ut så. När jag träffade Eva, berättade hon om hur Gatubarn i Nepal arbetar och vad det innebär för de barn och byar som de stöttar – då kände jag att här vill jag vara med och bidra! Alla barn borde få tak över huvudet, mat och rent vatten – en trygg uppväxt. Alla barn borde få gå i skolan och få möjlighet att bli sitt bästa jag!”

tero

Tero Lehtonen

Vice ordförande & Ledamot

 

”Efter att ha varit engagerad i en liknande verksamhet norr om Himalaya och som avslutades 2015 så fick jag ”som av en händelse” möjligheten att åka till Nepal och samtidigt se vad föreningen gör och betyder. Valet blev enkelt när jag tillfrågades för ca 3 år sedan. Att få vara en del av styrelsen och denna verksamhet bär jag med stolthet.”

Kjell

Kjell Lundberg

Kassör

 

”Jag kom med i föreningen för många år sedan efter att Elisabet och jag träffat Eva och gripits av hennes engagemang för att hjälpa utsatta barn i Nepal. Har också besökt Nepal och föreningens verksamhet på plats ett flertal gånger och att se glädjen och framåtandan hos ”våra” barn är oerhört stimulerande.”

106032295_301875760852644_4365234340003267447_n

Margareta Appell

Ledamot

 

”Har varit med sen starten. Är kvar för att det är ett arbete på lång sikt. När vi ”lämnar” våra barn ska de möjlighet till ett bra liv i sitt land.”

image003

Elisabet Lundberg

Ledamot

 

”Genom mitt intresse för buddism och meditation kom jag för många år sedan i kontakt med den tibetanske munken Geshe Pema Dorjee, och genom honom fick jag kontakt med Eva Holmberg Tedert. När jag fick höra hennes berättelse om gatubarn i Nepaloch den särskilt svåra situationen för flickorna, blev jag gripen och ville hjälpa till. Flickor ska inte utnyttjas, flickor ska inte säljas. Därför är jag med i Föreningen för Gatubarn i Nepal!”

profile 2022

Lina Gyllensten

Ledamot

 

”Jag hörde talas om Gatubarn i Nepal från en familjemedlem och blev imponerade av deras engagemang och långsiktiga tänkande. När jag fick frågan om att vara med och hjälpa till i Styrelsen tvekade jag inte. Då har ägnat större delen av mitt yrkesliv med att arbeta för barns rätt att växa upp under trygga förhållanden i familjer kändes det som en lyckoträff att få använda mina kunskaper på detta sätt.”

Annelie

Anneli Dahlgren

Ledamot

 

”Jag är med i styrelsen för att det är en fantastisk förening som verkligen bryr sig om barnen och gör en förändring för landet. Det är en härlig känsla att faktiskt kunna ge en människa möjligheten till ett bättre liv”

Felicia

Felicia Lilja

Ledamot

 

Ann

Ann Heimer

Valberedning
valberedning@gatubarnnepal.net

Irma (2)

Irma Olofsson

Valberedning
valberedning@gatubarnnepal.net

Verksamheten i nepal

243299721_853361792045054_5670009844272188180_n

Eva Holmberg Tedert

Grundare och uppföljning i Nepal
holmberg@gatubarnnepal.net

 

”Jag grundade Gatubarn i Nepal därför att redan tanken på att barn lever på gatan var olidlig. Att sedan se misären på gatorna och få vetskap om att flickor säljs till bordeller var så förfärande att förstod att jag måste göra allt jag kunde för att ge barnen en framtid.”

Ida Wahlgren

Uppföljning i Nepal
Ida har för närvarande en paus från sitt föreningsengagemang i Nepal. Vi hoppas snart kunna välkomna henne tillbaka till verksamheten, barnen och samarbetsparter i Nepal.