Title Image

Barn i familjer

Förutom våra barn på barnhemmen har föreningen ett tjugotal barn som bor hos någon anhörig, men som vi stöder ekonomiskt. Oftast bor barnen med en mormor eller en farmor som saknar möjlighet att betala skolavgifter, skolböcker och hälsovård till barnen. Med hjälp av bidrag från föreningen får barnen gå i skolan och vi bidrar också med pengar till mat så den värsta undernäringen kan hållas borta. Några av dem är syskon till barn som bor på våra hem, och vi har beredskap att även ta hand om dem om det skulle hända släktingen något.

 

Vår plan är att när det är möjligt, och när det finns anhöriga som vill ta hand om sina unga släktingar så ska vi hjälpa barnen att flytta från våra hem till familjer. I grund och botten så tror vi att det är bäst för barn att växa upp hos sina släktingar. Vi måste dock ha god kontroll och beredskap för att det finns släktingar som kan sälja barnen som slavarbetare eller till bordeller. Därför ska vi finnas med och hjälpa familjerna, men bara så länge barnen ska vara barn och får gå i skolan.

 

Några familjer som tidigare har fått hjälp klarar sig nu på egen hand. Tack vare riktade donationer så har vi kunnat utöka med stöd till fler barn i familjer.