Title Image

Barn på gatan

Det finns många hemlösa barn som lever i total otrygghet i Kathmandu även om det är färre nu än det var 2010 när vi började vår verksamhet. Det vi såg var att många andra organisationer som hade mer kunskap än vi i missbrukarfrågor kunde göra större nytta bland alla limsniffande pojkar. Vi såg också att många av barnen som tiggde i de centrala delarna av Kathmandu och i turisttäta områden som Thamel, Pashupatinath, Boudhanath, klarade sig ganska bra genom att tigga av turister

 

En annan viktig faktor var att myndigheterna började arbeta mer med att samla ihop pojkar och föra dem till någon slags utbildningsinstitutioner eller kanske korrektionsanstalter. Det var också svårt att få någon kontinuitet i arbetet med barnen på gatan, svårt att skapa förändringoch bygga en framtid för dessa barn och ungdomar. Mellan 2010 och 2014 delade vi ut tusentals måltider men kunde inte se något hopp för dessa barn och inte att vi i egentlig mening förbättrade deras situation annat än för stunden.

 

Läs mer om hur vi bytte fokus från gatubarn i hela Kathmandu till att arbeta i slumområdet Shantinagar här.

 

Se den korta filmen av Ove Sandert om Föreningens arbete i slumområdet i Shantinagar. Filmen är från 2014 och barn från både flickhemmet och småbarnshemmet medverkar.