Title Image

Barnhem

Child Help and Care Center

 

Vårt hem ligger i Tinchulee, Boudhanath i nordöstra delen av Kathmandu. Här bor 13 flickor mellan 9 – 17 år som tidigare levde på gatan. I maj 2019 flyttade vi hit. Huset är mindre än vårt förra hus i Gokarna men flickorna växer upp, vårt äldsta barn har redan flyttat till ett studenthem nära sin skola. Huset i Tinchulee har bra badrum och kök samt en liten trädgård så vi kan fortsätta att odla grönsaker för egen konsumtion.

 

Alla flickor går i privat skola där de får betydligt mer undervisningstid än i den statliga skolan. Där trivs de också jättebra och går med glädje till skolan varje dag. Det går också bra för flickorna i skolan, och efter en stor insats av vår personal så är de alla godkända i alla ämnen. Flera av flickorna har mycket höga betyg, och har till och med fått hoppa över klasser vilket är otroligt bra eftersom de flesta av dem inte gick i skolan innan de kom till oss.

 

Vi ska försörja alla våra barn tills de har en yrkesutbildning eller en högre utbildning. Vi kommer inte att släppa barnen förrän de klarar av att stå på egna ben, kan försörja sig själva och sina framtida barn. Våra flickor är duktiga och ambitiösa och har stora planer för framtiden. En vill bli läkare, en annan advokat och en tredje ingenjör. Drömmarna om framtida yrkesliv är många och vi är glada att flickorna har drömmar. Det ger oss en bekräftelse att vi ger barnen hopp. Nästa steg är att förverkliga flickornas fina drömmar och vi tror att det är möjligt. Drömmarna ska en dag bli flickornas verklighet. Läs mer om flickornas yrkesdrömmar.

Zogchen Khangnyitsangs film om Child Help and Care Center

Manjushree Child Care Center

 

På vårt Manjushree Child Care Center bodde det från början 14 barn i förskoleåldern. Efter hand som vi lyckades hitta anhöriga till barnen kunde många av dem flytta hem med ekonomiskt stöd från oss. Vi fortsätter att betala skolavgifter, handikapphjälpmedel när det behövs och i ett par fall levererar vi också säckar med ris och linser när familjerna har det extra besvärligt att klara maten för dagen.

 

Nu har vi bara fem flickor och två pojkar kvar på Manjushree hemmet och så små hem får man inte driva. För att vi skulle kunna fortsätta ge de barn vi ansvarar för en trygg uppväxt så fick nio barn som en annan svensk organisation ansvarar för , Karuna Child Care, flytta in och vi kan tillsammans fortsätta driften av Manjushree. Läs mer om våra barn på småbarnshemmet.

.

 

Småbarnshemmet
Några av våra förskolebarn som de såg ut när vi startade verksamheten