Varje år försvinner tusentals flickor och kvinnor från Nepal som luras in i den organiserade människohandeln och säljs som slavar främst till sex industrin.

 

Den här boken innehåller autentiska berättelser från kvinnor i Nepal som sålts till bordeller eller till slavarbete oftast redan som barn, och som blivit fria. Den handlar också om en svensk kvinnas kamp i Nepal att rädda fattiga flickor från risken att bli sålda. Den handlar om varför Nepal blivit en av världens stora leverantörer av flickor och kvinnor till sexindustrin. Bakomliggande orsaker som fattigdom, bristande lagstiftning och kulturella faktorer belyses. Likaså beskrivs vad världssamfundet gör för att bekämpa trafficking, den tredje största brottsligheten i världen efter drog- och vapen handeln.

Utdrag ur boken

 

Författare

Eva Holmberg Tedert

Eva Holmberg Tedert, grundare av Föreningen för gatubarn i Nepal har i mer än 10 år arbetat ideellt med att fånga upp barn från gatorna i Kathmandu innan människohandlarna gör det. Eva arbetar också med att skapa möjligheter till självförsörjning i fattiga byar för att barn inte ska bli sålda.

 

Ingela Östlund

Ingela Östlund är journalist och har arbetat på Sveriges Television och Sveriges Radio cirka 25 år och gjort tre tv- dokumentärer. Idag är hon frilansjournalist och författare på Nadino Media.

Intervju med författare