Title Image

Intensiva dagar i Nepal

Intensiva dagar i Nepal

Fullt pådrag från morgon till kväll, som vanligt.

Trevligt frukostmöte med den tibetanske laman Pema Dorjee. Han var min inspirationskälla till att dra igång Föreningen för Gatubarn i Nepal för många år sedan. Så jag brukar skoja med honom och säga att det är hans fel att jag fick så många barn. Alltid kul att berätta om våra projekt och han glädjs med oss att det går så bra för barnen.

Därefter läkarbesök med ett barn med misstänkt astma. Känner igen de väsande pipen i luftrören och svårigheten att andas. Inhalator och Air purifier sa läkaren. Får väl lösa det. Så var det ju det lilla problemet med att den ungen bor med sin pappa och de har stora glipor mellan fönster och karm. Få se om mina tätningslister modell tjocka o breda kan hjälpa. Annars är luftrenare helt meningslöst.

Och så eftermiddag med Anisha som flyttar ut från vår lägenhet och ihop med sin syster. Vi hyr ett trevligt rum o kök till dem i Jorpati. Bärare, pickup och alla småsaker med vår chaufför som får sköta logistiken och styr bärarna också. Så hann det lösas innan tre andra studenter flyttar in i vår lägenhet i Nangsal snart.

Hälsningar från

Kathmandu

Eva