Title Image

Nya medarbetare i Nepal

Nya medarbetare i Nepal

Med stolthet presenterar vi här tre nya medarbetare i Nepal. Ni känner nog igen dem och visst är det fantastiskt att ha så stora barn att de nu kan börja arbeta i vår organisation.

Chhiring är health assistant och har hunnit arbeta tre år med food & health camps under pandemin och i slumområdet Shantinagar. Nu tar hon ansvaret för hälsoprojekten i avlägsna Humla och arbetar på en health post där till i slutet av juli. Då ska Sonam vara varm i kläderna och klara sig själv och Chhiring kommer ner till Kathmandu för att förbereda sig för nästa fas i utbildningen till kandidatnivå. Hon kommer fortsatt att vara Humla-ansvarig under sina högre studier och jobba deltid.

Mira har vuxit upp med sin pappa under rätt besvärliga förhållanden och får utbildning genom oss. Hon läser nu första året till journalist och kommer på deltid att ta göra mini-intervjuer, fota och spela in filmklipp så att vi har något att berätta för er också när jag (Eva) inte är där på länge.

Saabi som vuxit upp på Manjushreehemmet går sista året på utbildningen till socialarbetare. Nu har hon på deltid tagit över ansvaret för uppföljning av barnen i slumområdet Shantinagar och några av barnen som bor i hem.

Det känns så fantastiskt att få samarbeta med dessa ungdomar. Det blir också en enorm avlastning och ger mig möjlighet att vara borta från Kathmandu och bara sköta en del på distans det närmaste halvåret, april-oktober. Det bästa är att det är nepalesiska ungdomar som tar över och att de vuxit upp med oss och delar våra värderingar kring vikten av utbildning, jämlikhet oavsett kast och kön och ser möjligheter istället för hinder.

Varma hälsningar

Eva