Title Image

Styrelsens Aktuelltinfo

Styrelsens Aktuelltinfo

Framgångsrik utställning i Kathmandu

Konstutställningen på Kathmandu Eco Hotel pågår till den 19 mars. Alla konstverken presenterades på Instagram tillsammans med sina konstnärer. Redan på öppningsdagen såldes de flesta av konstverken. Vi är tacksamma och glada för det stora gensvaret! Flera styrelsemedlemmar är där på plats och kan ordna hemtransport av inköpta alster.

Flickorna har ritat och målat tillsammans SP Neupane, konstnär och lärare i måleri.

Årsmöte 23 april

Det blir årsmöte den 23 april, platsen är ännu inte bestämd. Det meddelas tillsammans med kallelsen här på hemsidan. Det är roligt om så många som möjligt kommer dit. Det kommer att vara möjligt att delta via länk.

Sommarplaner

Vi hoppas och planerar för att tre av de stora flickorna, Anisha, Binu Maya och Manita, ska kunna komma på besök till Sverige i sommar. Då finns det chans att träffa dem och få en personlig bild av hur de har det i Nepal.

I Nepal

Här på Nepalbloggen och på sociala medier kan du löpande följa vår verksamhet i Nepal. Här kommer ytterligare lite information.

Vårt Flickhem i Tinchulee kommer inom ett par år att avvecklas. I Nepal får barn inte bo på barnhem efter att de fyllt 18 år. De stora flyttar ut allteftersom, till studenthem eller egna boende. De får fortsatt stöd till yrkesutbildningar från föreningen.

Kvar på Tenchulee är de sex yngre skolbarnen. D är i full gång i skolan. Två av dem flyttar ut i juli-augusti i år, och de sista som är kvar på barnhemmet beräknas flytta årsskiftet 24-25.

Högre utbildning

Föreningen fortsätter stötta de äldre ungdomarna till högre studier. De studerar t.ex  IT, Business, Socialt arbete, elektroingeniör mm. Av de fyra som nu går på Medical College blir Usha klar sjuksköterska åren 2024 och Nimisha tar examen hösten 2026. Meena som är färdig Health Assistant ochhar jobbat några år, kämpar för att bli behörig för sjuksköterske- och barnmorskestudier (4år) och Dechhen Wangmo från Humla jobbar med sin engelska för att kunna bli Health Assistant uppe i sin avlägsna provins. Peema Dechen, läkarstudenten, har fått sin läkarutbildning förlängd pga pandemin och en tyfon som blåste av taket på deras College. 2026 beräknas hon vara klar att återvända till Humla för att arbeta som läkare efter sju års studier. Sonam Dolma är just nu uppe i Humla, vi betalar hennes lön tom 2024, sen blir hon anställd av nepalesiska staten på sin Health Post. Just nu och tom juli 2023 avlönar föreningen Chiring (en sjuksköterska vi utbildat) där och hjälper henne igång. Men sen hoppas vi Sonam Dolma är varm i kläderna och kan klara arbetet där uppe, långt från all ära och redlighet.

Anti-trafficing

Vi fortsätter  med stöd till anti-trafficingorganisationen Chori. Våra färdiutbildade Health Assistants och sjuksköterskor hjälper dem i deras arbete med flickor från dansbarer och i prostitution för att ge dem en chans att ta sig ur sin situation.

Håll koll på evenemangen på hemsidan och Facebook

I april/maj kommer nästa nyhetsbrev från styrelsen.